O-Ringen – Sveriges största orienteringstävling

O-Ringen – Sveriges största orienteringstävling

O-Ringen är Sveriges största orienteringstävling, och sannolikt även den mest kända, då den har deltagare från hela världen. Tävlingen har haft lång tid på sig att bygga upp sitt rykte, då den anordnades för första gången redan år 1965. Då skedde tävlingen i Danmark, Skåne och Blekinge, och varade under fem dagar. Av den anledningen kallades tävlingen tidigare för 5-dagars. Numera är tävlingen vanligtvis sex dagar lång, då man har lagt in en vilodag med aktiviteter istället för tävling. För varje tävlingsdag löper orienterarna en etapp, och på den sista etappen använder man jaktstart.

TRAVELER DIGITAL CAMERA

O-Ringen kommer från och med 2018 att få ännu större status i orienteringsvärlden än den redan har, då tävlingen får världscupstatus. Redan nu är det dock mer än bara status som väntar vinnarna i tävlingen, då prissumman totalt ligger på en halv miljon kronor.

Det är med andra ord inte konstigt att O-Ringen lockar många orienterare, och år 2016 var det över 20 000 deltagare som startade i tävlingen. För att arrangera ett stort evenemang som O-Ringen krävs därför många funktionärer och god kommunikation mellan funktionärerna, för att man ska kunna hålla ordning längs med hela etappen och på hela tävlingsområdet. Ett komradiosystem är därför oumbärligt. Du kan enkelt hyra komradio på TPO.se, och få hjälp med annat som rör säkerhet på stora tävlingar och evenemang.

startit